LiveTimisoara.ro

ADR Vest organizeaza in Irlanda evenimentul de lansare al proiectului NICHE

evomag.ro%20

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) va organiza în Irlanda, în colaborare cu Consiliul Comitatului Donegal din Irlanda, evenimentul de lansare al proiectului NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar.

Evenimentul va avea loc pe parcursul a două zile – în 27 și 28 septembrie 2016, și va cuprinde o conferință de lansare unde vor fi prezentate studii de caz și exemple de bună practică, workshop-uri, va fi organizată o vizită de studiu și un eveniment de brokeraj în cadrul căruia vor fi organizate întâlniri bilaterale ce vizează stabilirea de colaborări și parteneriate de afaceri între companii și organizații de cercetare din țările și regiunile participante. Scopul acestui eveniment de lansare este acela de a sprijini sectorul alimentar oferind exemple de bună practică în dezvoltarea acestuia prin inovare, precum și facilitând stabilirea de colaborări și parteneriate.

maxim sorin
Sorin Maxim – Director ADR Vest

Evenimentul reunește reprezentanți din toate cele șapte țări europene participante în cadrul proiectului NICHE (România – Regiunea Vest, Irlanda – regiunea Border, Marea Britanie – Irlanda de Nord, Estonia – regiunea Tartu, Finlanda – regiunea South Ostrobothnia, Polonia – regiunea Kujawasko-Pomorskie, Grecia – regiunea Creta).

Regiunea Vest va fi reprezentată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și două companii private, una din domeniul patiseriei-cofetăriei – Prospero – și una din domeniul apiculturii – Apivest Cooperativa Agricolă.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) este singura organizație din România lider al unui proiect finanțat în cadrul primului apel de proiecte al Programului Interreg Europe 2014-2020. Proiectul NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar a debutat în data de 1 aprilie 2016 si se va implementa pe parcursul a 4 ani. Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc în Timișoara, la sediul ADR Vest, în data de 12 mai 2016.

Fiecare partener din cadrul proiectului va veni cu propria expertiză și experiență pentru ca, ulterior, să poată să se aducă îmbunătățiri ale sectorului agroalimentar din fiecare regiune participantă astfel încât acesta să devină unul competitiv pe piața europeană și globală și să crească prin inovare – pentru asigurarea unei dezvoltări durabile. Toți participanții în cadrul proiectului au posibilitatea să ia parte la schimburi de experiență, să își dezvolte competențele, să implementeze modele de producție mai eficiente, să-și îmbunătățească stategiile de marketing  și distribuție sau chiar să își dezvolte noi tipuri de servicii sau modele de afaceri.

Proiectul „NICHE – Dezvoltarea de lanțuri valorice inovative în sectorul agroalimentar” a fost conceput ca răspuns la nevoia Regiunii Vest de a dezvolta sectorul agroalimentar, nevoie sesizată ca urmare a studiilor făcute pentru întocmirea Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Vest. Situația prezentă a acestui sector la nivelul Regiunii Vest este una în care predomină utilizarea tehnologiilor învechite și metodele de producție tradiționale caracterizate, în proporție foarte mare, prin muncă manuală.

livetimisoara.ro

Comments

comments