LiveTimisoara.ro

Verde pentru Biciclete organizeaza Numaratoarea de Toamna – ce spun despre interzicerea biciclistilor din centru

Echipa “Verde pentru Biciclete” are plăcerea de a vă invita la duminică, 4 octombrie 2015, la Numărătoarea de Toamnă. Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii).

amenda biciclisti
LiveTimisoara.ro

Timișoara este orașul cu cele mai multe premiere la nivel național. Menționăm doar faptul că orașul de pe Bega a fost primul oraș din Europa cu iluminat electric stradal. Iar pe măsură ce timișorenii adoptă un stil de viață modern și sănătos, dorit a fi la standarde europene, Timișoara a dat cea mai puternică comunitate de bicicliști din țară. Iar mesajul Luminează orașul prin tine, cu care ne prezentăm candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană constituie o provocare și un îndemn la progres.

Oportunitatea derulării evenimentului o constituie împlinirea a 7 ani de campanie Verde pentru Biciclete și totodată va fi unul din evenimentele de dinaintea depunerii dosarului de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pe data de 10 octombrie 2015.

Ca de obicei, vom distribui stickere ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete” și numere de bicicletă. De la ora 11:00 vom parcurge împreună următorul traseu: Platforma Timco- Calea Circumvalațiunii- Calea Aradului- Piața Mărăști – Bd. Take Ionescu – Calea Dorobanților – Str. Andrei Șaguna – Str. Pestalozzi – Bd. Corneliu Coposu – Bd. Vasile Pârvan – Bd. 16 Decembrie – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu – Bd. Iosif Bulbuca – sens AEM – Bd. Iosif Bulbuca – Str. Arieș – Str. Surorile Martir Caceu – Aleea FC. Ripensia – Str Michelangelo – Bd. Ion C. Brătianu – Str. Hector – Bastion Theresia – Punctele Cardinale – Piața Mărăști – Str. Mărășești – Piața Victoriei. La final, vom poposi în Piața Victoriei și apoi pe strada Mărășești (porțiunea Teatrului Național), unde vom face ilumina la propriu becuri prin pedalare.

La 7 ani de la lansarea campaniei Verde pentru Biciclete, pedalăm împreună pentru un stil de viață mai sănătos, pentru egalitate în trafic, respect și pentru un oraș mai puțin poluat.

Numărătoarea de Toamnă 2015 este organizată de Fundația Bega în cadrul campaniei Verde pentru Biciclete, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timiș.

Referitor la alungarea bicicliștilor din zona centrul orașului Timișoara, Romina Faur din partea VpB a declarat la conferința de presă de luni: „Din punctul nostru de vedere nu se justifică această măsură. E trist că nu se încurajează mersul pe biciclete”.

Partener oficial: Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021.
Partener sportiv: SmartFit Studio.
Partener media: Kiss FM.

“Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, susţinută de Fundaţia Bega.

Sursa foto: LiveTimisoara.ro

Comments

comments