LiveTimisoara.ro

„Erendira&buna-sa” – un eveniment marca Arte-Factum & Levente Kocsardi in Timisoara

evomag.ro%20

Erendira pt netLa 90 de ani de la nașterea scriitorului Gabriel García Márquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură,  Asociația Culturală Arte-Factum și regizorul Levente Kocsárdi aduc pe scenă una dintre cele mai seducătoare povești – se arată în comunicatul de presă transmis redacției LiveTimisoara.ro

Spectacolul ”Erendira&bună-sa” va avea avanpremiera duminică, 6 august 2017, de la ora 20, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara.

Proiectul  reunește tineri actori din Timișoara, Cluj-Napoca, Turda și Arad, majoritatea având în comun experiențe și amintiri din facultate și de la studiile de masterat la facultatea de teatru a Universității clujene, iar show-ul începe chiar cu petrecerea lor de despărțire de studenție. Incredibila și trista poveste a candidei Erendira și a bunicii sale fără suflet și Toamna patriarhului, scrierile lui Márquez care ne-au inspirat, sunt doar pre-texte care le dau actorilor și personajelor lor prilejul să treacă linia subțire, continuu fluidă, dintre teatru și realitate. Spectacolul nostru pune în discuție condiția actorului tânăr și  puterea lui de a discerne între ficțiune și adevăr, între realitate și ”trăirism”, cât  de pregătiți sunt pentru acest joc cu focul și pentru pericolele lui – explică regizorul spectacolului.

Interpreți ai spectacolului sunt actorii Diana Tușa, Irina Maria Barbir, Bianco Erdei, Dragoș Lupău, Corinias Caraba și balerinul Alin Radu. Alături de regizorul Kocsárdi Levente, echipa de creație îi reunește pe Mihai Corneliu Donici (scenografie), Olimpiu Vuia (video artist), Simona Donici (dramaturgie), Andrei Délczeg (light design), Alexandru Uncruțiu (sound design). Spectacolul se desfășoară în limba română.

livetimisoara.ro

Comments

comments