LiveTimisoara.ro

Herneacova International Jumping: S-a dat startul celei mai importante competitii ecvestre din Romania

Herneacova este în aceste zile, capitala internaţională a echitaţiei. Concurenţi din 19 ţări din Europa şi Asia şi-au dat întâlnire aici, la prima ediţie a concursului de sărituri peste obstacole, Herneacova International Jumping.
    
În cadrul celor cinci probe care s-au desfăşurat astăzi, s-au înscris 74 de cupluri călăreţ-cal din Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Irlanda, Italia, Japonia, Lituania, România şi Turcia.herneacova calarit
“În cele două săptămâni de concurs sunt în total, 42 de probe, cu nivele diferite de dificultate, atât în ceea ce priveşte traseul parcurs, cât şi în ceea ce priveşte înălţimea obstacolelor, care porneşte de la 115 centimetri şi ajunge la 150 de centimetri.  Şi pentru că vorbim despre un concurs de 3 stele, aşa cum nu s-a mai organizat niciodată în România, premiile sunt pe măsură. În cele două săptămâni de concurs se vor acorda premii totale în valoare de 237.900 de euro”, a declarat Daniel Scornea, directorul concursului.

În prima zi de concurs, câştigătorii şi-au adjudecat premii în valoare totală de 6.300 de euro. Herneacova International Jumping se desfăşoară în perioada 13-17 septembrie şi 20-24 septembrie.     În competiţie sunt înscrişi peste 200 de călăreţi şi peste 450 de cai.

“Sunt încântat să văd că România organizează un eveniment internațional atât de important pentru disciplina spectacolului de sărituri și aș dori să felicit organizatorul pentru că a atras atâtea națiuni pentru a participa la concurs. Locația este nu numai spectaculoasă, ci și una dintre cele mai vechi așezări din județul Timiș, cu potențialul de a deveni un loc pentru Divizia 2 a Cupei Naționale a FEI, care ar aduce beneficii foarte mari întregii regiuni balcanice”, a spus vicepreşedintele FEI, Armagan Ozgorkey

livetimisoara.ro

Comments

comments