LiveTimisoara.ro

In weekend te asteapta o noua tura ciclista banateana marca “Verde pentru Biciclete”

“Verde pentru Biciclete” organizează sâmbătă, 22 iulie 2017, cea de-a treia tură ciclistă bănăţeană din acest an. Punctul de întâlnire pentru plecarea în tură este Muzeul Satului Bănățean, ora 08:00.  Organizatorii îi invită pe bicicliștii iubitori de ture la o pedalare de la ora 08:30 pe traseul: Muzeul Satului Bănățean – Giarmata Vii – Giarmata – Ianova – Lac acumulare Ianova – Pădure Ianova – Herneacova – Bencecu de Sus – Giarmata – Giarmata Vii – Muzeul Satului Bănățean. Lungimea traseului este de aproximativ 75 km, durata de parcurgere fiind de aproximativ 8 ore. În timpul turei, se vor face popasuri de regrupare precum şi de realimentare cu apă şi mâncare, după caz. Va fi o tură cu grad de dificultate mediu spre avansat, dată fiind distanța. Se recomandă participarea bicicliștilor cu antrenament, experiență și cu o stare de sănătate bună.tura banateana

Este un traseu accesibil doar bicicletelor de tip cross country și mountainbike corespunzător echipate, iar organizatorii  recomandă purtarea căştii de protectie şi/sau a vestei reflectorizante. Participanții sunt rugați să aibă la purtător obligatoriu camere de bicicletă de schimb, pălării/șepci, protecție solară, mâncare și apă. Detalii la numărul de telefon: 0741202162, persoană de contact: Sergiu Agoston, coordonator tură, coordonator Ture Cicliste Bănățene.

Această tură bănățeană este cea de-a treia dintr-o serie de 6 care au loc în acest an, turele cicliste bănățene fiind deja tradiționale în cadrul campaniei “Verde pentru Biciclete”, primele de acest gen desfășurându-se în 2009. Scopul organizatorilor este de încuraja mișcarea în aer liber, de face cunoscute împrejurimile verzi ale Timişoarei şi de a petrece timp de calitate.

livetimisoara.ro

Comments

comments