LiveTimisoara.ro

Mo, in regia lui Radu Dragomir, selectat la Festivalul de Film de la Sarajevo

evomag.ro%20

Scris si regizat de Radu Dragomir, filmul Mo va face parte din programul Work in Progress al sectiunii CineLink, din cadrul Festivalului de la Sarajevo (11 – 18 august). Cele zece filme selectate, care se afla in stadiul de productie sau de post-productie, vor fi vizionate de 40 de profesionisti ai industriei cinematografice si vor concura pentru trei premii majore, ce vor ajuta la finalizarea productiilor – se arata in comunicatul de presa transmis redactiei LiveTimisoara.ro. Razvan Vasilescu, Dana Rogoz si Madalina Craiu sunt actorii lungmetrajului regizat de Radu Dragomir. Mo va fi lansat in cinematografe anul viitor.

„Este un film despre Mo, o studenta inca dezorientata dupa moartea tatalui sau si care isi cauta calea“, spune Radu Dragomir. O suita de intamplari o aduc, impreuna cu prietena ei din copilarie, in dormitorul profesorului la care ratase un examen. Si in pragul unei crize. „O revolta in imaginatia personajului principal“, adauga regizorul.Mo 03„Filmul Mo inseamna deja enorm pentru mine, indiferent de ce va urma. Am asteptat acest rol si acest film, ascunzand dorinta adanc in sufletul meu, vreo 10 ani“, spune Dana Rogoz. „Am fost foarte fericita cand am aflat ca Mo a fost selectionat la sectiunea Work in Progress, Sarajevo fiind primul festival la care a fost inscris, in aceasta etapa. E o prima reactie a unui public international avizat, care fireste ca ne bucura si ne da curaj“, spune Dana Rogoz.

Mo este produs de Liviu Marghidan pentru Scharf Advertising. Filmarile au avut loc in perioada februarie – martie a acestui an, in Bucuresti.

Alaturi de filmul lui Radu Dragomir, intre cele zece titluri care vor participa anul acesta in programul Work in Progress se regaseste proiectul Never Let It Go (Romania – Bulgaria), al lui Paul Negoescu. Pe lista se afla productii si co-productii din Bulgaria, Franta, Germania, Croatia, Bosnia si Herzegovina, Georgia, Israel, Liban, Egipt, Macedonia si Romania. Selectia completa CineLink Work in Progress 2017, aici.

Cele trei premii care vor fi decernate anul acesta sunt: Post Republic Award (50.000 de euro, in servicii), CineLink Restart Award (20.000 de euro, in servicii) si Turkish National Radio Television Award (30.000 de euro, in bani).

Castigatorii vor fi alesi de Juriul format din Paolo Bertolin (Festivalul de Film de la Venetia), Paz Lazaro (Berlinale), Hedi Zardi (LuxBox), Petra Gobel (The Post Republic) si Serkan Yildirim (TRT).

„Proiectul CineLink Work in Progress s-a dovedit a fi incredibil de eficient, atat pentru cineastii care isi prezinta filmele, cat si pentru delegatii industriei cinematografice care vin aici”, spune Directorul sectiunii Festivalului dedicate industriei cinematografice, Jovan Marjanovic, citat de screenDaily.com.
„Selectia participantilor si dinamica evenimentului fac din CineLink Work in Progress un spatiu ideal pentru a vedea si a alege cele mai promitatoare viitoare titluri din regiune.”

livetimisoara.ro

Comments

comments