LiveTimisoara.ro

PSD acuza Primaria Municipiului Timisoara ca actioneaza fara coordonare dupa furtuna

evomag.ro%20

Filiala Timiș a Partidului Social Democrat a transmis redacției LiveTimișoara.ro un comunicat de presă prin care consilerul local Daniel Idolu aduce acuzații grave primarului Nicolae Robu.

În urma evenimentului meteorologic deosebit din data de 17 septembrie ce s-a abătut asupra municipiului Timişoara, constatăm o totală lipsă de coordonare şi implicare din partea administraţiei municipale. La trei zile de la acest eveniment neprevăzut, străzile arată aproape la fel ca imediat după furtună. Străzile, trotuarele, parcurile şi zonele adiacente acestora sunt necurăţate de multitudinea de copaci şi crengi doborâte, de resturi aduse de vântul puternic şi de ţiglele căzute de pe clădiri. Chiar dacă în cea mai mare parte, cetăţenii oraşului au dat dovadă de simţ civic şi au adunat la marginea drumurilor publice din faţa caselor resturile vegetale din curţile acestora şi de pe carosabil, societăţile din coordonarea PMT nu au răspuns cu aceeaşi măsură. Pe această cale facem un apel insistent către primarul Nicolae Robu să mobilizeze societăţile aflate în coordonarea Primăriei Municipiului Timişoara, în primul rând S.C. RETIM Ecologic Service S.A., S.C. HORTICULTURA S.A. şi S.D.M. TIMIŞOARA S.A. să ia de urgenţă măsuri pentru curăţirea străzilor şi a zonelor verzi şi evaluarea deponeelor generate de distrugerile din 17 septembrie.furtuna vijelie timisoara

Solicităm de asemenea ca şi societăţile „abonate” la lucrări finanţate din banul public al P.M.T. să se implice în această acţiune, dovedind astfel că sunt alături de administraţia oraşului şi de cetățeni la nevoie şi nu exclusiv la lucrări pe bani publici (Rogera, Superconstruct S.A. şi alţii). Oare trebuie să aşteptăm săptămâna programată primăvara pentru colectarea resturilor vegetale şi din construcţii? Ce face RETIM-ul? Este nepermisă reacţia RETIM-ului care, la apelul unor instituţii şcolare care prin forţe proprii şi cu sprijinul ISU şi SALVO au îndepărtat deşeurile rezultate de la furtună, a solicitat tarifarea serviciilor de colectare a deşeurilor vegetale!

Este evident faptul că Primăria Municipiului Timişoara nu are elaborat un plan de măsuri şi acţiune de curăţire şi igienizare în urma unor astfel de evenimente neprevăzute şi de aceea, solicităm administraţiei Primăriei Municipiului Timişoara să elaboreze de urgenţă un plan de intervenţie post evenimente neprevăzute de acest gen! – Se arată în cominicatul lui Daniel Idolu.

Comments

comments