LiveTimisoara.ro

Shakespeare School sarbatoreste 15 ani si ajunge la un numar de peste 20000 de cursanti

Shakespeare School a sărbătorit 15 ani de la inaugurarea, în 2002, a primului său centru de predare a limbii engleze în Bucureşti. A fost marcat astfel un deceniu şi jumătate de activitate neîntreruptă, în care peste 20.000 de copii şi adolescenţi au învăţat limba lui Shakespeare şi au obţinut rezultate excepţionale la examenele internaţionale Cambridge – se arată în comunicatul de presă transmis redacției LiveTimisoara.ro.

Astăzi, Shakespeare School are 4 centre în Capitală, 2700 de cursanţi anual, o echipă formată din 33 de profesori de top, multe premii şi o recunoaştere internaţionala importantă – distincţia de „Cel Mai Bun Centru de Pregătire a Examenelor Cambridge din România”, acordată anul acesta de Cambridge English. Rata de promovabilitate la examenele Cambridge in Romania este de aproximativ 80% la nivel național, însă Shakespeare School a obținut performanța ca 98% dintre cursanții săi să promoveze cu succes examenele Cambridge.Adriana (stg) si Irina Alionte (dr)
În România, un examen Cambridge English Advanced poate înlocui proba de limba engleză de la Bacalaureat și reprezintă un avantaj real pentru a fi admis la diverse universități din străinătate. Este, de asemenea, un atu atunci cand sunt selectați candidații posturilor din mediul privat dar și guvernamental în foarte multe țări. Drept urmare, cursanții Shakespeare beneficiază de acest avantaj. Statisticile arată că peste 20.000 de universităţi, angajatori, administraţii guvernamentale şi alte organizaţii se bazează pe examenele şi atestatele Cambridge English ca dovadă a cunoştinţelor de limbă engleză.

Cei 15 ani de activitate au fost sărbătoriţi în cadrul unei Gale Aniversare găzduită de Teatrul Naţional, la care au participat peste 250 de persoane – parteneri, prieteni apropiaţi, membri ai echipei Shakespeare School dar şi o serie de invitaţi speciali: directorul British Council România, Nigel Bellingham şi reprezentantul Cambridge English în România, Aniella Buşilă – ambele instituţii fiind alături de Shakespeare School, în calitate de parteneri educaţionali.
În cadrul evenimentului aniversar, o parte dintre cursanţi au urcat pe scena sălii Pictura, unde au susţinut două momente artistice special pregătite pentru această ocazie: unul în limba engleză, jucat cu mult umor de 10 copii coordonaţi de actriţa Antoaneta Zaharia iar cel de-al doilea în limba română, pus în scenă de 14 adolescenţi „antrenaţi” de actriţa Elena Filip şi de profesorii Shakespeare School Georgiana Bose şi Radu Anuşca.

Fondatorul Shakespeare School, Adriana Alionte le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre cum a pornit totul: „După aproape 20 de ani de predat în sistemul de stat, s-a născut în mine o dorinţă: aceeea de a crea o altfel de şcoală, de limba engleză, bazată pe o metodă interactivă, atractivă şi distractivă, unde înăţarea să devină o bucurie. Şi am reuşit! Secretul succesului? Ambiţia şi determinarea de a face lucruri de o calitate excepţională – de la metoda de predare inovatoare, până la echipa de profesori foarte bine pregătiţi, ambele ingrediente esenţiale pentru performanţă. M-am încăpăţânat să trec peste orice obstacol şi să dovedesc faptul că dorinţele pot deveni realitate. Condiţia este să vrei cu adevarat iar dorinţa să fie susţinută de muncă şi perseverenţă.”

Şi pentru că Shakespeare School este o afacere de familie, alături de Adriana Alionte a fost încă de la început fiica sa Irina, care astăzi recunoaşte cât de mult a influenţat-o şi a maturizat-o această experienţă.

„În ciuda faptului că în 2002 aveam doar 14 ani am lucrat cot la cot cu mama la acest proiect: de la alegerea numelui – Shakespeare School – până la primele campanii de promovare, în care mi-am implicat toţi colegii de clasă şi prietenii. 10 ani mai târziu am iniţiat proiectul de voluntariat Engleza pentru Viaţă prin care oferim lecţii de engleză gratuite copiilor defavorizaţi din centrele sociale. Experienţa acumulată în toţi aceşti ani m-a inspirat şi m-a pregătit pentru propriile proiecte de antreprenoriat”, spune Irina Alionte.

livetimisoara.ro

Comments

comments