LiveTimisoara.ro

Timisorenilor li se pregateste cel mai complex eveniment tehnologic din regiune

Primul festival din regiune dedicat tehnologiei, TechFest, lansat în toamna anului trecut la Cluj-Napoca, se pregătește de ediția 2017, care începe la Timișoara. Între 9 și 15 octombrie, pasionații de gadget-uri, obiecte inteligente și tehnologia viitorului pot participa la evenimente diverse, organizate în jurul unui interes comun: tehnologia.

„Interesul comunității tech după ediția-pilot de la Cluj de anul trecut ne-a convins să ne extindem către orașele universitare majore ale României. Trendul ascendent al IT-ului de aici, comunitatea pasionată de noile tehnologii și rezultatele remarcabile înregistrate în ultimii ani ne arată că Timișoara poate deveni un real hub tehnologic al acestei zone a țării. Astfel, extinderea festivalului către orașul dumneavoastră reprezintă pasul firesc de creștere a TechFest”, a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest, în cadrul conferinței de presă de prezentare a evenimentului.TechFestTimisoara

Festivalul include atât evenimente ce se adresează profesioniștilor IT, cât și reprezentanților mediului business și comunității locale. Luni, 9 octombrie, se va desfășura Timișoara ITO Forum, eveniment care reunește clienți, furnizori și consultanți în domeniul outsourcing, alături de reprezentanți ai mediului universitar. În cadrul atelierelor dedicate vor fi identificate și dezbătute cele mai noi tendințe și oportunități de outsourcing.

TechFest continuă marți, 10 octombrie, cu Innovation IT Workshop, o serie de ateliere care vizează profesioniștii din domenii conexe creativității și tehnologiei : Gândire de design, Cercetarea pieței, Managementul de produs, Marketingul de produs, Modele de afaceri și design organizațional, Strategii antreprenoriale. Persoanele interesate se pot înregistra pentru participare pe site-ul festivalului : techfest.ro.

Miercuri și joi, în 11-12 octombrie, vor avea loc prezentări susținute de specialiști, sub egida Digital & Tech Talks. Printre vorbitorii invitați în prima zi se numără : Mădălina Stănescu – Google Digital Workshop; Romeo Man  – How To Generate and Nurture Leads For B2B Tech Business; Stephane Demicheli, BRD Groupe Société Générale – Design Thinking Workshop. În cea de-a doua zi, Facebook vine cu oportunități de internship pentru inginerii și absolvenții locali ; alte teme în atenție sunt comerțul electronic, securitatea cibernetică, realitatea virtuală, devtools, automatizare.
În noaptea de vineri spre sâmbătă va avea loc gaming night, iar în noaptea următoare Timișoara Mega Hack, cu provocări de ThinkTech și IoT, unde echipe de pasionați vor putea rezolva situații reale, primite de la companiile partenere.

Publicul larg este așteptat în 13-15 octombrie la Iulius Mall Timișoara, unde se desfășoară ExpoTech, cu expozanți din cele mai diverse domenii tehnologice – de la electrocasnice inovative și imprimante 3D la oglinzi inteligente, home automation și jucării inteligente, toate având în comun folosirea tehnologiilor de ultimă generație.

livetimisoara.ro

Comments

comments