Asociația Elite Art Club organizează luni, 9 octombrie, în Sala Librărie, de la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, vernisajul expoziției de artă generativă ce reunește lucrările realizate de participanții din cadrul proiectului NextGeneration. Expoziția va fi deschisă publicului larg, cu intrare gratuită, în perioada 9-19 octombrie, în conformitate cu programul de vizitare al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, de marți până duminică, între orele 12:00 – 20:00.

Pe tot parcursul lunii septembrie, un număr de 15 artiști au participat, în fiecare weekend, la atelierele NextGeneration, unde Shaul Tzemach, artist originar din Israel, i-a învățat tehnicile principale de lucru în programul VVVV, cel mai adesea folosit pentru acest tip de artă. La finalul atelierelor, fiecare cursant a realizat o lucrare de artă generativă, folosind tehnici mixte precum: printuri cu inserții digitale, instalații audio-video, proiecții și video-mapping. De asemenea, artiștii Shaul Tzemach și Alex Manea au definitivat o lucrare comună în spectrul artei generative, care va fi, de asemenea, expusă la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

„Noul limbaj pe care l-am propus este destul de greu de învățat și de înțeles. În primul rând, modul în care datele circulă în cadrul programului necesită timp și practică pentru a putea fi stăpânite. Pe tot parcursul atelierelor am încercat să trec peste dificultățile imediate, așa cum sunt erorile de sistem sau volumul prea mare de informații, și să găsesc modalități de a le depăși, pentru a-i ajuta pe participanți, Bineînțeles, sunt multe ore petrecute explicând conceptele de bază, însă, în cele din urmă, totul se reduce la experimentare, iar studenții au fost dornici să cunoască procesul și să învețe cât mai mult. Sunt foarte bucuros să văd rezultatele și sunt foarte mândru de toți cursanții”, a declarat Shaul Tzemach.

„În contextul în care în România, arta generativă nu este un subiect atât de cunoscut publicului larg, am constatat că toți participanții își doreau să învețe cât mai multe lucruri noi, să ajungă să realizeze lucrări diverse și interesante. Sperăm că acesta este doar începutul, iar cursanții să își dezvolte din ce în ce mai mult abilitățile dobândite în cadrul proiectului NextGeneration”, a declarat Ana Neagoe, Project Manager NextGeneration.

Proiectul este cofinațat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și realizat cu sprijinul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și al Fundației Regale Margareta a României.