La doar 19 ani, David Seko debutează în proză cu Războiul fără veac, volum de nuvele istorice închegat ca o cronică a unei vărsări nesfârșite de sânge, peste timpuri, din Evul Mediu până la războiul din Ucraina. Un portret macabru și universal valabil al destinului unei specii aduse regulat la marginea prăpastiei de dezaxați ca Hitler, Napoleon, Ivan cel Groaznic, Putin și alții ca ei.
Prologul cărții a fost publicat în ediția din aprilie 2024 a Revistei Orizont. “Ceva ne reține în aceste pagini scrise cu o mână prea sigură și o limpezime a gândului neobișnuită la 18 ani, când, de obicei, vrei să spui mai mult decât poți. Or, David îndrăznește să-și spună poveștile istorice exact așa cum le imaginează, fără să ezite, cu un fel de directețe din alte timpuri.” spune criticul literar, prof. Vasile Popovici, care a sprijinit eforturile lui David de a-și publica volumul.
Întâlnirea cu autorul va avea două episoade: primul, joi, 27 martie 2025, ora 17, pe scena mare a Bookfestului (la Centrul Regional de Afaceri),unde despre carte va vorbi scriitorul Mircea Mihăieș, iar al doilea, sâmbătă, 29 martie 2025, ora 18, când la Sala Lira (în Piața Maria) autorul va dialoga pe marginea cărții Războiul fără veac cu scriitorul Viorel Marineasa și cu Alex Condrache, lector universitar la UVT, Facultatea de Științe ale Guvernării și Comunicării. Publicul prezent va fi liber să intre în acest dialog. Și pentru că David a jucat, pe când era încă și mai tânăr, în trupa timișoreană de teatru Heavenly Hell, evenimentul de sâmbătă va fi îmbogățit cu un dialog special între doi apropiați ai trupei, actorul Boris Gaza și poetul Dragoș Rusu. Cei doi și-au intitulat discuția Ce mi-e proză, ce mi-e teatru? Seara se va încheia, cum altfel?, cu o sesiune de autografe. Accesul la ambele evenimente va fi liber. Librăriile partenere ale evenimentelor sunt: La Două Bufnițe și Esotera
Absolvent al Colegiului Național C. D. Loga, David Seko studiază regie de film și televiziune la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. El pășește și pe teritoriul dramaturgiei, semnând, printre altele, ultimele texte ale trupei de teatru timișorene Heavenly Hell, cât și Ora Londrei, piesă aflată la baza celei mai recente ediții a spectacolului caritabil Logani pentru viață.