Anul 2024 va aduce timișorenilor o agendă foarte bogată de evenimente dintre cele mai variate: spectacole, ateliere, proiecții, festivaluri, expoziții, dezbateri, care vor completa agenda culturală a Timișoarei, continuând efervescența creativă a Programului Timișoara 2023. 55 de proiecte sunt finanțate cu 7.000.000 de lei de  Ministerul Culturii, prin Centrul de Proiecte.

„Capitala Europeană a Culturii nu a fost doar o serie de evenimente pentru Timișoara, ci a fost și rămâne un proiect strategic prin care ne asigurăm că vom păstra bazele economice și pe cele ale prosperității noastre. Doar într-un oraș creativ, în care oamenii au ce să facă în timpul lor liber, există o bază bună pentru activitate economică pe termen lung. De aceea continuăm să investim în proiecte care transformă întreg orașul într-un spațiu cultural în care deschidem locuri pentru întâlnire, pentru a interacționa cu alți oameni, pentru a deveni parte a unei comunități”, a spus Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara

„Sunt 94 de aplicații extrem de valoroase la programul Legacy Timișoara 2023, iar numărul mare ne arată calitatea excepțională a moștenirii Capitalei Europene a Culturii pentru care vă mulțumim”, a completat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.

După soluționarea contestațiilor, șapte proiecte au completat lista proiectelor care vor primi finanțare în acest an, în programul Legacy Timișoara 2023. Programul a dat oportunitatea organizațiilor din ecosistemul Timișoara 2023, dar și inițiativelor culturale noi să îmbogățească programul Timișoara 2023 extins. Diversitatea culturală locală, care a făcut orașul Timișoara atât de efervescent în anul 2023, creșterea participării unui public internațional la evenimentele din Timișoara, creșterea participării publicului la evenimentele care se vor desfășura în anul 2024 în alte locuri decât cele consacrate din centrul istoric, sunt parte dintre obiectivele specifice vizate de programul Legacy Timișoara 2023.

foto: Timișoara la nesfârșit – Centrul de Proiecte/Adrian Anghel