Zilele trecute, Nicolae Robu a dat dovadă, din nou, de lașitate. Acesta a refuzat să-i adreseze măcar o întrebare primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Această evitare a dialogului nu este deloc surprinzătoare pentru cei care au urmărit parcursul lui Nicolae Robu în politica locală. Din contră, este doar un alt episod dintr-o lungă istorie a fugii de dialog și responsabilitate – se arată în comunicatul remis redacției LiveTimisoara.ro.

Povestea evitării oricărei confruntări a politicianului Nicolae Robu e considerabilă. Candidat USL la Primăria Timișoara în 2012, Robu se eschivează de la orice înfruntare cu oponenții. În 2016, procedează la fel. În 2020, de la înălțimea mandatului de primar, nici nu menționează numele contracandidatului care-l va și învinge clar în alegeri. Azi, în 2024, intrat în direct la o televiziune locală, refuză un dialog cu viceprimarul Timișoarei. Probabil i se părea sub demnitatea sa să discute probleme concrete ale orașului. Mai departe, nici măcar nu îndrăznește să-i adreseze primarului Dominic Fritz o întrebare – se mai arată în comunicat.

„Candidatul Nicolae Robu spune cu gura mare că vrea o dezbatere cu mine. Va avea această dezbatere, deși dumnealui îi e teamă să intre pe un post național de televiziune, să-mi adreseze o întrebare. Poate asta doar zice ceva despre aroganța și lipsa de asumare, cu care ne-a obișnuit în anii în care a fost primar.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Nicolae Robu a obișnuit timișorenii cu lipsa sa de disponibilitate pentru dialogul sincer și deschis. În timpul mandatului său de primar, a fost notoriu pentru ignorarea opiniei publice și pentru lipsa de consultare a cetățenilor în luarea deciziilor importante. El a preferat întotdeauna să impună propriile sale viziuni și interese, ignorând cu desăvârșire vocea și nevoile comunității – scriu cei de la USR.