Recent reglementat legislativ, învățământul dual începe să arate primele rezultate concrete. Un parteneriat descris drept “parteneriat-model” a fost anunțat, marți, de către reprezentanții grupului Maxagro și ai Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara (USVT).

“Grupul Maxagro activează în două mari domenii – agricultură și construcții. Am început cu 5 hectare și astăzi am ajuns la peste 12.000 de hectare și o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Sloganul nostru este Performanță din 1993, ceea ce definește foarte bine scopul nostru, acela de a face performanță. Și vrem să facem asta investind în educație, cercetare și digitalizare. De accea suntem implicați în aceste proiecte și parteneriate, deoarece considerăm că acesta este viitorul”, a spus, marți, Alexandra Zifceak, manager al grupului Maxagro.

Aceasta a participat la conferința desfășurată în Sala Senatului USVT pe tema “Cercetarea și colaborarea în practica studenților”, acolo unde au mai fost prezenți și rectorul USVT, prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, prorectorul conf. univ. dr. Petru Mergheș, responsabili cu proiectele din domeniul cercetării universitare și studenți.

“Pentru universitatea noastră, definită ca universitate antreprenorială, acest parteneriat este foarte important. Ceea ce vreau să scot în evidență este chiar acest aspect practic, prin care studenții noștri vor beneficia de internship, pe învățământul dual, dar și pe zona de cercetare. Apreciez foarte mult deschiderea companiei Maxagro” , a spus prof. univ. dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul USVT.

Compania Maxagro este una dintre cele mai mari companii din agribusiness din regiune și și-a exprimat interesul de dezvoltare pe zona de educație și cercetare. “Este și în interesul nostru, al mediului economic, ca tinerii studenți să fie foarte bine informați și pregătiți și să cunoască sectorul prin practică directă în ferme. Prin acest parteneriat facem tocmai acest lucru și credem cu tăria în acest obiectiv, care este în avantajul tuturor părților”,
a mai spus Alexandra Zifceak.