PSD Dumbrăvița, prin consilierii locali Daniel Cioncă și Victor Malac, a transmis presei locale un comunicat de presă prin care demonstrează că nu sunt singurii care s-au delimitat de Alina Sperlea, candidatul impus de filiala județeană în cursa pentru Primăria Dumbrăvița. Iată textul integral:

Având în vedere că în spațiul public încă se vehiculează faptul că subsemnații Victor Malac și Daniel Cioncă suntem singurii care ne-am arătat susținerea pentru candidatul PNL, Cristian Rusu, în cursa pentru Primăria Dumbrăvița, dorim să facem câteva precizări de interes public, o clarificare vehementă și necesară pentru a pune capăt acestor speculații nefondate.

Contrar zvonurilor vehiculate, dorim să subliniem faptul că nu suntem doar noi doi cei care ne-am delimitat de dna Alina Sperlea și îl susținem pe candidatul PNL, Cristian Rusu. În realitate, toți membrii organizației PSD Dumbrăvița (mai puțin trei colegi) și-au manifestat susținerea pentru Rusu, așa cum poate fi atestat de lista semnatarilor, anexată acestui comunicat, cum ar fi prof. Ioan Peț – consilier local, Ioan Hațegan, Csiszer Lăcrămioara sau Prejneanu Radu.

Situația în care ne aflăm astăzi, situație pe care nu ne-am dorit-o niciunul dintre noi, se datorează faptului că președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, ne-a impus un om din afara organizației PSD Dumbrăvița, fără o consultare prealabilă, un om controversat, cu probleme mari de imagine și integritate, pe care nu îl acceptăm și nu îl vom sprijini în cursa pentru fotoliul de primar.

Ca atare, ne reafirmăm cu toții hotărârea de a sprijini candidatul PNL, Cristian Rusu, singurul pe care îl considerăm capabil să ducă Dumbrăvița pe drumul corect. Atât noi, cât și simpatizanții noștri PSD, suntem hotărâți să susținem o schimbare autentică pentru comunitatea noastră.

Această decizie este fermă și irevocabilă. Nu vom tolera nicio formă de compromis sau manipulare în această chestiune.