Primăria Municipiului Timișoara duce mai departe moștenirea Capitalei Culturale și oferă o nouă viață plantelor care au împodobit centrul orașului în 2023.

Proiectul „Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” s-a bucurat de un real succes anul trecut, înregistrând peste 190.000 de vizitatori.

Fiind gândit din start ca un proiect sustenabil, care să îmbogățească zestrea verde a Timișoarei, acesta continuă cu plantarea arbuștilor și arborilor din pepinieră în 4 locații din oraș. Pe strada Mureș, în zona Școlii Gimnaziale nr. 2, lângă Grădina de Vară Capitol, pe strada Gheorghe Lazăr și în zona Școlii Gimnaziale nr. 7. Se vor planta peste 560 de arbori și arbuști: magnolii, frasin, jugastru, mesteacăn, salcâm japonez, scoruș, carpen, leylandii etc.

Astăzi, echipele primăriei au început plantările pe strada Mureș, în zona Școlii Gimnaziale nr. 2 și urmează să planteze și în curtea școlii. Aici vor fi amplasate, în total, peste 180 de plante din pepinieră. În perioada următoare, vor continua lucrările de plantare și în celelalte locații.

„Pepiniera. 1306 plante pentru Timișoara” a fost parte din dosarul cu care orașul nostru a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii. Proiectul, organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș și finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, a fost inclus pe lista scurtă a nominalizaților la Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană.