Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis contestația Dreptei Unite, a anulat decizia Biroului Electoral Central (BEC) și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei.

„ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, afirmă Cătălin Drulă, președintele USR.

„Pentru noi, la Timișoara, este un semnal important că democrația este apărată. Superpatidul care se formează sub ochii noștri și vrea să acapareze toate funcțiile în stat va avea o contrapondere de dreapta. În acest moment Alianța Dreapta Unită este singura forță de dreapta din Timisoara și România.”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.