Succesul trecerii graniței pe două roți către Serbia în anii anteriori, a făcut ca, și în 2024, Consiliul Județean Timiș să solicite Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara deschiderea lunară a unui punct de trecere a frontierei, respectiv două weekenduri în lunile iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Ciclismului și septembrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Mobilității.

Solicitarea a fost făcută pentru fiecare ultim weekend a lunii, în perioada martie – octombrie 2024, între orele 8:00 – 20:00, pe lângă pista de biciclete construită de-a lungul canalului Bega între Timișoara și Zrenjanin, la frontiera româno – sârbă. Însă până în prezent, au fost aprobate doar lunile martie și aprilie, urmând a fi actualizate datele ulterioare.

„Susținem prin această inițiativă un stil de viață sănătos și continuăm să păstrăm tradiția promovării legăturii turistice între România și Serbia, atât pe uscat cât și pe apă. Consiliul Județean Timiș va face toate eforturile necesare pentru a continua această acțiune, foarte bine primită de către iubitorii de ciclism”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica. 

Consiliul Județean Timiș își intensifică eforturile să aducă în atenția autorităților și Canalul Bega, solicitând deschiderea frontierei și pe apa pentru traficul cu ambarcațiuni. Printre obiectivele generale ale acestei inițiativei se numără promovarea transportului sustenabil și dezvoltarea infrastructurii de mobilitate în zona transfrontalieră. De asemenea, se are în vedere stimularea competitivității transfrontaliere, prin creșterea standardelor infrastructurii de mobilitate și transport, cât și promovarea arealului Canalului Bega ca destinație verde, deschisă turiștilor, recunoscută internațional.

Weekend-urile din cele două luni aprobate sunt: 30 – 31 martie și 27 – 28 aprilie.