Timotion, cel mai mare eveniment caritabil şi sportiv din vestul țării este pe ultima sută de metri cu înscrierile la ediția din acest an, care se va desfășura în 12 mai, în Piaţa Huniade. Ultima zi de confirmare a înscrierii este 28 aprilie.

Anul acesta, doritorii de mișcare și fapte bune au la dispoziție 8 curse de alergare şi pedalare a căror taxă de participare poate fi redirecţionată spre una din cele 17 proiecte comunitare. În plus, cei mai inimoși participanți pot deveni fundraiseri pentru proiectul lor de suflet și pot strânge la rândul lor fonduri pentru susținerea acestuia.

Care sunt organizaţiile, şcolile şi grupurile de iniţiativă a căror proiecte Timotion pot fi susține cu o donaţie şi prin mişcare anul acesta?

Asociaţia Action for People, grup de iniţiativă Atlas CNB de la Colegiul Naţional Bănăţean, Asociaţia Colț de Banat, Asociaţia Copii și Zâne, Asociaţia Educația la Sat, Asociația Little People România, LOGS Grup de Inițiative Sociale, Asociația Micile Comori, Asociaţia Piticii Monei, Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, Școala Gimnazială Nr. 27 din Timișoara, Școala Gimnazială Boldur, Asociaţia Școala mamei Junior, Asociația Seeds of Kenosis – Education, Asociaţia Superhumans Romania, Fundaţia United Way România şi Caravana cu Medici.

Educaţia, sănătatea şi suportul psiho-emoţional şi social sunt temele majore pe care proiectele din acest an le ating.

Care sunt cursele de la Timotion 10?

Cursele necronometrate:

  • Cursa Hamilton de 2 km
  • Cursa Decathlon – Distracție pe roți
  • Cursa Flex – Timotion Everywhere, o cursă pentru cei care nu sunt în Timişoara în ziua evenimentului, dar doresc să susţină un proiect din comunitate
  • Cursa Continental a Micilor Campioni Timotion, o cursă pentru echipe de copii cu vârste între 7-11 ani

Cursele cronometrate:

  • Cursa Profi de 5.5 km
  • Cursa Akwel de 10.5 km
  • Semimaratonul Flexik de 21 km
  • Cursa Dräxlmaier –  ciclism de 10 km

Le cea de-a zecea ediție Timotion, organizatorii, Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Alergotura, pregătesc o serie de surprize pe traseele de alergare sau pedalare, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari.

În Piaţa Huniade vor avea loc ateliere și vor fi amplasate standuri de prezentare a partenerilor Timotion şi a celor 17 organizaţii, şcoli şi grupuri de iniţiativă care se bucură de susținerea comunității la această ediție. Organizatorii anunță o duminică plină de voie bună, muzică și mișcare, pentru cei peste 3000 de participanţi așteptați la START în acest an.

Mai multe informații despre înscrierea la cursele Timotion 10, precum şi despre proiectele și formatul evenimentului se găsesc pe www.timotion.ro.

Timotion este cel mai mare eveniment sportiv și de strângere de fonduri din zona de vest a țării, implementat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Clubul Sportiv Alergotura. El urmărește să dezvolte filantropia şi să inspire comunitatea să adopte un stil de viață sănătos, în care alergarea şi pedalarea sunt o opțiune. Ajuns la ediţia cu numărul 10, Timotion aduce oameni, organizaţii şi companii împreună, iar impactul său major în comunitate se traduce prin: peste 26.000 departicipanţi la curse, peste 1.000 voluntari implicați, donaţii de peste 2.563.000 lei strânse pentru 146 de proiecte comunitare care au adus schimbare în bine acolo unde au acţionat, în Timişoara sau în regiunea de vest.