MTI – Începe instruirea pe bază de voluntariat, în domeniul apărării naţionale, destinată funcţionarilor publici, a anunţat ministrul ungar al apărării naţionale, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, printr-un clip publicat pe pagina sa de Facebook.

    Oficialul ungar a relatat că în situaţiile de urgenţă din perioada trecută s-a putut observa că implementarea cu succes a capabilităţilor şi sarcinilor de apărare nu depind numai de militari; de aceea, Ungaria a decis să le ofere funcţionarilor publici care lucrează în diferite domenii ale administraţiei de stat şi care doresc să facă asta, să poată participa în mod voluntar la instruire în domeniul apărării naţionale.
    La invitaţie au răspuns foarte multe persoane, a precizat Szalay-Bobrovniczky.
    
Ministrul i-a salutat pe funcţionarii publici care s-au oferit în mod voluntar să facă asta şi dintre care primii 90 de participanţi vor şi începe deja instruirea în domeniul apărării naţionale, pe bază de voluntariat.

Ministrul apărării naţionale le-a mulţumit pentru faptul că s-au angajat să ia parte la această instruire specială şi nouă, cu care “servim la întărirea securităţii şi capacităţii de apărare a Ungariei”.
    
“Pacea necesită putere. Noi continuăm munca”, a spus Szalay-Bobrovniczky.