Echipa de baschet feminin a Politehnicii Timișoara s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii I și a ieșit din cursa pentru medalii. A pierdut primele două meciuri disputate, duminică și luni, în compania celor de la CS Olimpia București.

CSU Politehnica Timișoara s-a oprit în sferturile de finală ale Ligii I de baschet feminin și va juca pentru locurile din a doua jumătate a clasamentului. Echipa antrenată de Dan Zenobiu Ionescu s-a intersectat în acestă fază a competiției cu CS Olimpia București, iar calificarea mai departe s-a desfășurat în sistem cel mai bun din trei meciuri.

Prima dispută a avut loc duminică, de la ora 14:30, în sala „Octavian Dimofte” din București. Olimpia s-a impus la o diferență de 10 puncte, scor 74-64 (15-17, 11-15, 24-18, 24-14). La pauza mare, echipa alb-violetă conducea la o diferență de șase puncte, 32-26. A urmat o cădere în a doua parte a jocului din Capitală.

Astfel, baschetbalistele Politehnicii Timișoara au fost obligate să se impună în cel de-al doilea meci, pentru a împinge calificarea în decisiv. În final, a fost o diferență de trei goluri în favoarea bucureștencelor, scor 60-63, în meciul disputat în sala „Gabriela Szabo” din Voluntari, luni, de la ora 11:30.

Au fost două meciuri dificile pentru că le-am jucat pe ambele în deplasare, cu atât mai complicat și ostil. Asta e, mergem mai departe, sper că am învățat ce trebuia din aceste înfrângeri. Privim cu încredere spre viitor. Cum se spune la noi, la Politehnică: cei mai frumoși ani sunt cei care vor veni”, a spus coordonatorul secției de baschet, Dan Zenobiu Ionescu.

Politehnica Timișoara încheiase sezonul regulat pe locul 6, cu 19 puncte, obținute în urma a cinci victorii. Nouă meciuri au fost pierdute. Olimpia București s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului Ligii I.

În următoarea etapă a campionatului, Politehnica Timișoara va juca contra concitadinei CSȘ Bega, la finalul lunii martie. Apoi, în funcție de rezultat, baschetbalistele alb-violete se vor lupta fie pentru locurile 5-6, fie pentru pozițiile 7-8.