Lacrimi de emoție, atât în rândul artiștilor, cât și printre spectatori, bucuria reîntâlnirii cu publicul, dar și încântarea de a vedea fețe noi, de la an la an, și satisfacția de a aduce zâmbete pe chipurile celor pentru care muzica clasică este o adevărată mângâiere. La asta s-a rezumat, în linii mari, ediția a VI-a a Eufonia Festival, intitulată anul acesta Music for All, la care au luat parte 2.000 de spectatori din județele Timiș și Arad.

Din cele 13 concerte ale ediției, șase le-au fost dedicate copiilor din spitale, vârstnicilor din azilele și persoanelor private de libertate – concerte sociale ce au reunit aproximativ 400 de oameni care nu au acces în mod constant la cultură, din diverse motive.

Festivalul și-a păstrat structura de anul trecut: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023) și a reunit muzicieni consacrați ai marilor scene ale lumii, din țări precum Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România. Aceștia au concertat la Sala Capitol, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, Crama Villa Veche din Șiria, în curtea interioară a Mononom, la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă, la Biserica Romano-Catolică din Vinga și la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, concert ce a marcat închiderea ediției din acest an a festivalului.

            Ca de obicei, ne-am bucurat de un public numeros, care a primit cu entuziasm muzica noastră, fie că vorbim despre oameni pasionați de muzica de cameră sau care abia încep să o descopere.

Festivalul a depășit deja granițele României, astfel că tineri muzicieni din SUA, China, Spania, Germania, Taiwan, Franța, Ungaria, Austria, Italia și Republica Moldova s-au înscris la cursurile de măiestrie interpretativă și la sesiunile de muzicoterapie susținute în cadrul festivalului.