În prezența a zeci de invitați, parteneri, oficialități și oameni de afaceri locali, reprezentanții companiei Drumuri și Poduri Banat (DPB) au inaugurat vineri, la Sânandrei, cea de-a treia stație de asfalt din portofoliu.

“Înainte de toate, am dori să adresăm sincere mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect remarcabil, mai exact întreaga echipă Drumuri și Poduri Banat – pentru angajamentul incontestabil și pentru eforturile lor deosebite depuse – dar și partenerilor acestui eveniment, Wirtgen și Autoglobus-Iveco – pentru sprijinul acordat și pentru contribuția esențială adusă în dezvoltarea acestei stații de asfalt de ultimă generație. Fiecare membru al echipei a contribuit la transformarea acestei viziuni în realitate, iar astăzi ne bucurăm cu toții de roadele muncii noastre, au spus în deschidere, din partea organizatorilor, Andreea și Dayana Zifceak.

După binecuvântarea făcută de Părintele Teodor de la Mănăstirea Buna Vestire, inițiatorii și partenerii proiectului au făcut precizări referitoare la investiție.

De la proiectare și instalare până la instruirea angajaților noștri, Wirtgen România a fost prezentă în fiecare etapă a procesului, și încă este, asigurându-se că stația noastră de asfalt Benninghoven este nu doar funcțională, ci și performantă. Pentru acestea mulțumim întregii echipe Wirtgen. De asemenea, partenerilor de la Iveco Autoglobus, ce susțin cu o flotă performantă transportul produsului către destinație, au arătat reprezentanții companiei.

”Astazi marcăm un moment semnificativ în istoria companiei noastre, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat. Stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Astfel, prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat, devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând în total o capacitate de peste 700 t de asfalt/h. Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică. Închei prin a mulțumi întregii echipe Drumuri și Poduri Banat pentru efortul și dedicația lor exemplare în realizarea acestei stații de asfalt, și nu numai. Suntem mândri de ceea ce am realizat împreună și suntem hotărâți să continuăm să ne ridicăm la cele mai înalte standarde în fiecare proiect pe care îl întreprindem”, a spus Alexandra Zifceak, CEO al companiei DPB.

“Nu a fost nici ușor nici simplu. Este o stație modernă, care va produce toate tipurile de mixturi asfaltice conform regulamentelor în vigoare. Sigur, veți beneficia de asfaltul produs la stația din Sânandrei. Mulțumesc patronatului Maxagro pentru încredere!”, a spus Titel Mihalache, managerul Stației de asfalt.

Drumuri și Poduri Banat a devenit lider și pe piața construcțiilor din Banat, deținând 3 stații de asfalt, 2 stații de betoane, cariere, balastiere, laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 mil. euro și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 mil. euro.

”Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor. În timpul acestei călătorii, am întâlnit provocări și obstacole, dar am rămas ferm angajați față de valorile noastre fundamentale – calitatea, inovația și responsabilitatea față de comunitatea în care activăm. Suntem mândri să spunem că aceste valori au fost esențiale în realizarea acestei stații de asfalt și în fiecare proiect pe care l-am realizat. Am creat cea mai tare echipă de tineri din Banat, echipă care vine cu o altă energie, altă viziune decât noi și sper să ia de la noi lucrurile bune. Cu această echipă am ajuns să avem cei mai buni asfaltatori din Banat”, a spus și Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii Maxagro.

Între invitați s-a numărat Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei. “Ceea ce îmi place la acest proiect este că este cea mai ecologică stație de asfalt, ce sper că va da material pentru drumurile de descărcare de autostradă și pentru cele 4 benzi de la Sânandrei, sau pentru centură”, a spus acesta.

În încheiere, Sorin Ionescu, fost subprefect al județului Timiș, a punctat că inaugurarea “este un început de drum ce arată interesul pentru dezvoltare al investitorilor români și arată forma oamenilor ce doresc să aducă plusvaloare în România”.

Acesta, alături de Alexandra Zifceak, CEO-ul DPB, și Marian Brăileanu, reprezentantul Wirtgen, au tăiat panglica de inaugurare, moment urmat de un foc de artificii.

Divizia de construcții a grupului Maxagro, cunoscută și sub numele de Drumuri și Poduri Banat, este membră în Asociația Profesională de Drumuri și Poduri din România. Această ramură a grupului este în plină expansiune, investind constant atât în utilaje, cât și în echipa sa. În ultimii trei ani compania a realizat investitii de peste 100 000 000 lei.