Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara lansează programul de finanțare „Tineret în acțiune”. Suma de 1.000.000 de lei, din bugetul local al Municipiului Timișoara, va finanța proiecte propuse de și pentru tineri.

Noul program de finanțare este menit să sprijine participarea activă a tinerilor în viața comunității, oferindu-le oportunități de educație non-formală, dezvoltare personală, exprimare liberă și creație.

Programul „Tineret în acțiune” urmărește și promovarea voluntariatului, stimularea creativității și a inițiativelor tinerilor, dezvoltarea spiritului antreprenorial, precum și creșterea gradului de conștientizare privind teme sociale relevante pentru momentul actual.

„Anul Capitalei Culturale ne-a arătat potențialul uriaș al tinerilor din Timișoara, potențial în care continuăm să investim și anul acesta. De aceea, prin acest apel de proiecte punem la dispoziția tinerilor resursele de care au nevoie pentru a-și face auzită vocea, pentru a-și manifesta creativitatea și a transforma orașul într-unul atractiv și incluziv pentru toți”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara.

Pot aplica la acest program de finanțare structuri neguvernamentale de și pentru tineret, precum și asociațiile sau fundațiile care derulează activități adresate tinerilor și în a căror echipă de implementare a proiectului cel puțin două treimi dintre membri au vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Înscrierea proiectelor se poate face online, până la data de 10 mai 2024, ora 16:00. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Centrului de Proiecte, pe pagina dedicată programului: centruldeproiecte.ro/finantari/tineret-in-actiune-2024

„Miza acestui program este de a infuza orașul cu energia tinerilor și cu ideile lor proaspete, relevante pentru momentul prezent. Rezultatul, sperăm noi, este un oraș în care tinerii au un sentiment de apartenență și contribuie activ la viața comunităților din care fac parte ”, a completat Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.