Editura ROCADE debutează pe piața editorială din România, lansând la Timișoara, în premieră națională, primul volum de poezie cu conținut de realitate augmentată: Nervurile lutului de Doru Arăzan Jr. Editura ROCADE, al cărei specific este dezvoltarea noii cărți, în care forma clasică tipărită și tehnologia informației se contopesc într-un concept fluid, aduce cititorilor un nou tip de experiență a lecturii. Aceasta se extinde dincolo de paginile fizice ale volumului prin interacțiunea cu realitatea augmentată. Conținutul cărții continuă să se îmbogățească prin update concept cu care eram obișnuiți doar pentru software , totul rămânând între copertele cărții. O noutate absolută pentru lumea literară este faptul că, prin aceeași tehnologie a realității virtuale, cronica literară va putea ajunge direct pe pagina fizică a cărții, contribuind astfel la apropierea dintre critica de specialitate și cititor.

Evenimentele legate de această dublă premieră se desfășoară în cadrul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, în parteneriat cu Librăriile Cărturești și cu Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, astfel:

  • 10 noiembrie, ora 16, la Centrul de Proiecte Timișoara, în avanpremiera lansării, Masa Rotundă CARTEA și TEHNOLOGIA.
  • 11 noiembrie, ora 17, la Librăria Cărturești Operei, Piața Victoriei din Timișoara, lansarea volumului de poezie cu conținut AR, Nervurile lutului de Doru Arăzan Jr.

Invitați: Doru Arăzan Jr. (poet, muzician, ceramist), Anca Banu-Arăzan (artist ceramist), Al. Cistelecan (critic literar), Virgil Mihaiu (poet, jazzolog, diplomat), Cătălin Crețu (compozitor), Irina Farza (director IT), Beck Corlan (artistă interpretă), Remus Octavian Câmpean (scriitor, data scientist, director Editura ROCADE).