Flavius Biea, cel de al cincilea român campion mondial la box profesionist după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute și Adrian Diaconu, va lupta pentru Centura WBC Continental în Gala Boxing Fighting Championship 5, pe 17 mai, la Craiova, împotriva lui Jonathan Jose Eniz.

Cel supranumit El Potro este argentinian, are 29 de ani, și înaintea confruntării cu Biea avea 33 de victorii, 19 înfrângeri și un meci încheiat nedecis la profesioniști.

Pe de altă parte, bănățeanul e în formă maximă înaintea acestui extrem de important meci al carierei, după ce și-a făcut încălzirea în fața columbianului Darley Perez în gala de la sfârșitul lunii aprilie, la Timișoara. Biea a câștigat scurt în propriul fief prin KO tehnic în repriza a doua.

Pittbul-ul Juan Jose Velasco, cel în fața căruia Biea a câștigat anul trecut la Mioveni primul său titlu mondial, este în continuare suspendat și prin urmare, deși așteptată și convenită de staffurile celor doi, revanșa nu poate avea loc momentan.

În cadrul galei organizată la Craiova de Biea Promotion în parteneriat cu Gavril&Prodan Promotions va avea loc și „The return of the Thrill Gavril”, revenirea într-un ring din România, după 12 ani, a lui Ronald Gavril, cu obiectivul clar de a-și adjudeca Centura WBC Continental împotriva mexicanului Carlos Gallego Montijo. Cu 10 victorii, între care 7 prin KO și 5 înfrângeri, mexicanul în vârstă de 26 de ani ,e la rându-i decis să îi strice lui Gavril sărbătoarea.

Claudiu Ienci va avea de trecut poate cel mai greu obstacol al carierei de până acum, în fața estonianului Dmitri Protkunas, în timp ce hunedoreanul James Cheregi va da pipt cu peruanul Carlos Ignacio Paredes.

Mirel Drăgan, Amansio Paraschiv, Daniel Bădulescu, Cristian Filip ori Maike Cioacă promit de asemenea confruntări epice în inima Olteniei.

Peste 4000 de spectatori sunt așteptați de organizatori la Sala Polivalentă din Craiova, sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00 pentru a-i susține pe pugiliștii români.