Primele concerte ale prestigiosului Festival Internațional George Enescu care au loc la Timișoara, fac parte din Programul cultural național – Capitală Europeană a Culturii 2023 și sunt finanțate prin programul Overborder derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat prin Ministerului Culturii.

“Este o onoare pentru Consiliul Județean Timiș să finanțeze Festivalul George Enescu prin intermediul mecanismului său de implementare a Programului Național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul se încadrează perfect în viziunea mea cu privire la peisajul cultural care ar trebui construit și consolidat în Timișoara, este un eveniment calitativ, de anvergură, care ne va produce o bucurie similară expoziției Brâncuși pe care o vom lansa în toamna acestui an” a transmis Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Festivalul Internațional George Enescu vine la Timișoara – Capitala Europeană a Culturii cu cele mai mari ansambluri ale lumii – Ensemble Intercontemporain, Fine Arts Quartet, Romanian Chamber Orchestra, Camerata Bern și Manchester Camerata – care se alătură Filarmonicii Banatul. Primele trei concerte din cadrul festivalului sunt finanțate prin Programul Overborder, prin Consiliul Județean Timiș. Concertele vor fi susținute pe scena Sălii Capitol, în perioada 3 – 20 septembrie. Sub baghetele dirijorale ale lui: Matthias Pintscher, Patricia Kopatchinskaja, Martijn Dendievel, Vlad Vizireanu și Gabriel Bebeșelea, timișorenii și turiștii se vor bucura de concerte susținute de ansambluri de talie mondială.

Este un privilegiu ca Asociația Scena Muzicală să fie unul dintre organizatorii Festivalului Internațional George Enescu la Timișoara. Un astfel de eveniment nu ar fi fost posibil fără consistentul sprijin financiar obținut din partea Consiliului Județean Timiș și parteneriatului avut cu Artexim, organizatorul Festivalului Internațional George Enescu. Aducerea acestor ansambluri de renume mondial la Timișoara – Capitală Culturală a Culturii în 2023 – întregește armonic oferta culturală a orașului. Avem speranța ca la aceste concerte să fie prezenți nu doar spectatori din Timișoara, ci și din județul Timiș, județele din Vestul României și de ce nu, overborder – din Ungaria și Serbia.”, a adăugat Dana Țurcan, președintele Asociației Scena Muzicală.

Trei din cele șase concerte de excepție din cadrul Festivalului Internațional George Enescu sunt organizate de Asociația Scena Muzicală. Festivalul George Enescu este cel mai mare festival de muzică clasică din România și unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa. Prima ediție a festivalului a fost organizată în anul 1958.

Mai multe informații puteți și bilete găsiți pe scenamuzicală.ro și pe platforma Entertix. Proiectele Asociației Scena muzicală le puteți urmări pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/scenamuzicala.