În acest an am avut ocazia să vizitez de două ori hotelurile Gural din Antalya. În primăvara -când se pregăteau pentru deschiderea sezonului – probabil nu credeau că va fi un sezon atât de reușit. La final de octombrie s-a confirmat, iar cifrele sunt de invidiat: doar numărul turiștilor români ajunși pe aeroportul din Antalya a depășit 430 de mii în 2023.

Gural Premier Tekirova are tot ce are nevoie un resort de top de cinci stele cu prețuri pe care le pot permite și majoritatea turiștii români. Aflat la poalele muntelui, clienții hotelului au parte de o priveliște aparte. Resortul de aici, la fel ca cea din Belek, nu are o clădire principală ci mai multe răsfirate, majoritatea camerelor fiind în ansambluri de tip bungalow.

Poate ne-a fost nouă foame, dar restaurantul principal chiar a fost remarcabil. Cele mai reușite preparate aici sunt foietajele, preparatele gătite pe loc în tigaie wok și deserturile.

Facilității ansamblului cu aquapark, centru spa cu hamam, baie cu aburi , saune sunt incluse în preț, doar pentru masaj trebuie să plătiți extra. Dacă ar trebui să amintim și câteva lucruri mai puțin convenabile, atunci enumerăm distanța relativ mare față de aeroportul international din Antalya, dar și plaja cu pietroaie destul de proeminente, ceea ce trebuie să luați în calcul, mai ales dacă doriți neapărat plajă cu nisip fin.

Chiar și așa cu, cu pietre mari, ne-am încumetat să intrăm în apă. Având în vedere că a fost vorba de sfârșitul lunii octombrie, apă mării chiar a fost plăcută. Ca la majoritatea hotelurilor care se respectă și aici avem baruri lângă plajă și nu lipsesc nici standurile cu prosoape pentru șezlonguri.

Desigur, Gural Premier Tekirova dispune de mai multe piscine chiar și cu apă încălzită. Hotel se întinde pe mii de metri pătrați, iar grădină este extrem de bine îngrijită.

Am ieșit puțin din resort, centrul stațiunii este la doar câteva minute de mers pe jos. Zona din proximitate este ticsită cu magazine cu suveniruri, haine, blănuri și desigur produse tradiționale turcești cu baclava, rahat, ceai, cafea și alte delicii.

Oferta Paralela45 pentru ANTALYA (+ALANYA) SEZONUL 2024

Zboruri charter săptămânale, un număr de 11, din:

  • București, două pe săptămână (sâmbăta: 27 aprilie – 21 septembrie; 1 iunie – 14 septembrie)
  • Cluj-Napoca (lunea: 10 iunie – 16 septembrie)
  • Iași (joia: 13 iunie – 12 septembrie)
  • Timișoara, două pe săptămână (sâmbăta: 1 iunie – 19 octombrie; lunea: 13 iunie – 16 septembrie)
  • Târgu Mureș (duminica: 2 iunie – 22 septembrie)
  • Oradea (duminica: 2 iunie – 22 septembrie)
  • Sibiu (joia: 30.05 – 26 septembrie)
  • Suceava (duminica: 2 iunie – 22 septembrie)
  • Constanta (martea: 28 mai – 17 septembrie)

Zborurile sunt realizate cu companiile aeriene Corendon, HiSky și Tarom

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-antalya-plecare-din-bucuresti/

Din vara 2024 se reia cursa directă spre Alanya din București (joia: 13 iunie – 12 septembrie) și se introduce, în premieră, o cursă din Cluj – Napoca (lunea: 10 iunie – 9 septembrie). Zborul pe Aeroportul Gazipașa va scurta durata de transfer spre hotelurile din Alanya și Side alese de turiști.

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-alanya-plecare-din-bucuresti/

Ofertele pentru vara 2024 în Antalya au fost lansate și se află în perioada de Early Booking. Cumpărată acum, o vacanță în Antalya costă de la 348 de euro/persoană/7 nopți, hotel de cinci stele cu all inclusive. Pachetul conține transport charter, șapte nopți de cazare la hotelul dorit în regim all inclusive, transferuri, asistență turistică în limba română și toate taxele.

ALTE VACANȚE ÎN TURCIA ÎN 2024

Zboruri charter vor fi realizate în 2024 și spre Bodrum (1 iunie – 21 septembrie), pentru vacanțe de șapte nopți la hoteluri de patru și cinci stele în regim all inclusive din Bodrum, Kusadasi, Didim.

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-bodrum-plecare-din-bucuresti/

De asemenea, programe de tip circuit, cu trasee care străbat întreaga Turcie, din Istanbul în Cappadocia, din Ankara în Antalya, și durată de la cinci la nouă zile.

https://www.paralela45.ro/circuite-cu-avionul/europa/turcia/plecare-din-bucuresti/

Circuitele sunt programe de vacanță cu un program complex, care dau posibilitatea turistului să vadă mai multe țări ori orașe, cu locurile lor emblematice, într-o perioadă scurtă de timp. E ca și cum ar avea mai multe vacanțe într-una singură, de la cinci la nouă zile. Circuitele atrag turiști avizi de istoria, cultura, tradițiile locurilor pe care le vizitează. Sunt organizate în grupuri de până la 30 de persoane, cu ghid însoțitor și ghid local, care le oferă turișilor poveștile locurilor pe care le vizitează.

PORTALUL DE VACANTE www.paralela45.ro

Cu informații despre oferte mai bine structurate în categoriile pachete de vacanță, vacanțe de iarnă, circuite, turism individual, turism intern, bilete de avion, vouchere cadou precum și cu fotografii sugestive, portalul a devenit un marketplace de călătorii. După modelul magazinelor online, turiștii au posibilitatea realizării unui cont personal, în care își pot stoca oferte de călătorie (wish list) și au, în același loc, toate documentele pentru vacanță trimise de agenție, (informările, voucherele, facturile).

În noiembrie 2023, portalul afișează cu prioritate:

charterele anului 2024

Turcia: Antalya, Alanya, Bodrum

Grecia: Creta – Heraklion (din București, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Târgu Mureș), Creta – Chania (din București și Cluj-Napoca), Rhodos (din București și Cluj-Napoca)

Egipt: Hurghada (din București și Cluj-Napoca), Sharm el Sheikh (din București)

Spania: Mallorca (din Cluj-Napoca)

Tunisia: București, Bacău, Baian Mare

circuite turistice (de fiecare data circuitele lunii în curs)

vacanțe exotice

– vacanțe de Crăciun și Revelion 2024:

charter Laponia (18.12, 22.12, 26.12.2023, de la 2.384 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-tara-lui-mos-craciun-plecare-din-bucuresti/

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-revelion-laponia-plecare-din-bucuresti/

Crăciun + Revelion Sharm el Sheikh (22.12.2023, 29.12.2023, 5.01.2024, de la 634 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-sharm-el-sheikh-plecare-din-bucuresti/

Revelion Hurghada (27.12.2023, de la 399 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-hurghada-plecare-din-bucuresti/?ct=2772&error

Revelion Antalya (28.12, 29.12.2023, de la 790 de euro/persoană)

Revelion Maldive (30.12.2023, de la 1.176 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-maldive-plecare-din-bucuresti/

Crăciun + Revelion Dubai (21.12, 27.12.2023, de la 889 de euro/persoană )

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-dubai-plecare-din-bucuresti/

Revelion Tenerife (29.12.2023, de la 709 euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-tenerife-plecare-din-bucuresti/

Revelion Malta (29.12.2023, de la 785 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-malta-plecare-din-bucuresti/

Revelion Cipru (28.12.2023, de la 600 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-larnaca-plecare-din-bucuresti/

Revelion Zanzibar (26.12.2023, de la 1.854 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-zanzibar-plecare-din-bucuresti/

Revelion Mauritius (26.12.2023, de la 1.066 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-mauritius-plecare-din-bucuresti/

Revelion Phuket (26.12.2023, de la 1.288 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/sejur-phuket-plecare-din-cluj-napoca/

Revelion Pattaya (28.12.2023, de la 1.392 de euro/persoană)

https://www.paralela45.ro/vacante/charter-pattaya-plecare-din-bucuresti/

circuite de Craciun

https://www.paralela45.ro/circuite-craciun/

circuite de Revelion

https://www.paralela45.ro/circuite-revelion-2024/

Craciun + Revelion Bulgaria

https://www.paralela45.ro/sejururi/craciun-in-bulgaria/

https://www.paralela45.ro/sejururi/revelion-bulgaria/

Craciun în România

https://www.paralela45.ro/sejururi/craciun-in-romania/

Revelion în România

https://www.paralela45.ro/sejururi/revelion-romania/

ANTALYA DE REVELION

Cele mai frumoase petreceri de revelion, cu tematică în decoruri impresionante, cu spectacole ale unor artiști ori trupe de dansatori renumiți, sunt organizate la finalul anului în resorturile din Antalya. Distracția, relaxarea, răsfățul, temperaturile ridicate, peste 20-23 de grade Celsius sunt ingredientele unei vacanțe memorabile de revelion în destinație. An de an, Paralela45 organizează zboruri charter cu plecare de la București spre Antalya, pentru o vacanță de cinci zile. Pachetele pentru Revelionul 2023 costă de la 578 de euro/persoană, cu toate taxele incluse.

DE CE ALEG ROMÂNII ANTALYA

Este destinația de vară cu cele mai multe curse charter din sezon, fiind atât de căutată de turiștii români îndrăgostiți de ospitalitatea hotelierilor turci și mai ales de răsfățul de care au parte în resorturi.

Resorturile pot fi considerate mici orașe, cu absolut tot ce îi trebuie unui turist timp de șapte zile în interior: multe restaurante all inclusive și a la carte cu meniuri locale și internaționale, baruri cu băuturi internaționale, cafenele, patiserii, centru SPA (cu hammam, saune, piscină interioară și contra cost programe de masaj), magazine (de bijuterii, blănuri, covoane, haine, suveniruri), aqua park și spații de joacă pentru copii (inclusiv club special pentru copii, unde pot fi lăsați ore și chiar o zi întreagă în grija personalului specializat), piscine, plajă proprie, foișoare contra cost cu majordom alocat.

Nicio zi nu seamănă cu alta într-un resort all inclusive și niciodată nu te plictisești. Te poți relaxa la piscine ori la plajă, poți să urmezi un ritual cu terapii la centrul SPA, poți să participi la activitățile sportive și de divertisment în aer liber, de la tenis, yoga, aqua gym, sporturi de apă la spectacolele cu artiști și dansatori renumiți, care se desfășoară în fiecare seară pentru adulți și copii.

O serie de excursii opționale întregesc experiența de vacanță din Antalya. Turiștii au posibilitatea să viziteze obiective turistice instagramabile, situri arheologice, să facă activități pline de adrenalină (rafting, plimbare cu telecabina până la aproape 3.000 de metri deasupra mării, buggy cross, jeep safari), cumpărături în bazar, participând efectiv la „ritualul” de negociere, plimbări prin centrul vechi al orașului Antalya, cu un farmec aparte datorită straduțelor înguste, pavate și pline de cafenele, restaurante și magazine de mirodenii, dulciuri locale, ceaiuri