Pentru al doilea an consecutiv CODRU Festival este în top 10 Festivaluri din Europa – categoria Medium Festivals şi pune Timișoara pe harta celor mai bune festivaluri din Europa. Acest premiu este o recunoaștere a celui mai bun festival cu capacitatea între 10.000 și 39.999 de participanți.

Gala de decernare a premiilor va avea loc în cadrul Eurosonic Festival la Groeningen – Olanda, în prezența a numeroși reprezentanți din industria europeană a festivalurilor. Evenimentul a ajuns în acest an la a 13-a ediție.

„Ne onorează că putem să menținem Timișoara în topurile European Festival Awards, mai ales într-un an atât de important pentru oraș. Nominalizarea ne motivează să mergem mai departe și să devenim mai buni de la an la an”, a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival

Ediția din acest an CODRU Festival a adus împreună peste 70.000 de oameni. În jurul celor cinci scene amenajate la Pădurea Bistra, festivalierii au cântat și au dansat pe muzica artiștilor preferați din toate genurile muzicale, de la heavy metal, reggae, hip hop, folk până la trap. Tarja Turunen, Parov Stelar, Alborosie & Shenghen Clan, Surorile Osoianu & Lupii lui Calacea, Alternosfera, Subcarpați, dar și mulți alți artiști au adus la sfârșitul acestei veri energia pe care Timișoara o merită.

CODRU Festival face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș prin programul TimCultura 2023, Comuna Ghiroda și Comuna Moșnița Nouă.